Webshop marketing

Webshop onderhoud

Wie een webshop beheert weet dat onderhoud van jouw eigen stukje world wide web veel tijd en energie kost. Een foto updaten, nieuwe producten toevoegen en tal van andere klusjes die stuk voor stuk stiekem best wat tijd kosten. Met mijn ervaring binnen webshop optimalisatie, marketing en onderhoud kan ik je in al die opzichten van dienst zijn. Ben je opzoek naar ondersteuning of wil je advies over een specifiek onderwerp? Bekijk dan de mogelijkheden die Don Bloothoofd Design jouw bedrijf te bieden heeft.

E-mailmarketing

Een webshop zonder nieuwsbrief is een no go. Dat komt doordat e-mailmarketing nog altijd de meest gebruikte online marketingtool is om klanten te voorzien van de nieuwste producten, acties en nieuwtjes. Uit onderzoek van Spotler, blijkt dat 72% van de Nederlanders regelmatig aankopen doet naar aanleiding van e-mail marketing. Zonde om die kans te laten liggen toch?

Google Shopping

Naast de standaard tekstadvertenties boven in de zoekresultaten kun je tegenwoordig ook gebruik maken van Google Shopping. Dit is simpelweg een vergelijkingssite van Google die verschillende webshops uitlicht. Het voordeel van Google Shopping is dat je met een onbekende webshop binnen korte tijd veel naamsbekendheid kunt genereren. De concurrentie is groot en de kosten kunnen flink oplopen. Dit komt omdat alleen de webshop met het grootste budget bovenaan staat. In samenspraak bekijken we wat de kansen van jouw webshop zijn op dit gebied. Zo bepalen we of het zin heeft om Google Shopping in te zetten voor jouw webshop.

Product fotografie

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Bij een webshop is dan ook geen ander verhaal. Sterker nog, in mijn ogen is dit het belangrijkste aspect bij het presenteren van jouw product. Het toevoegen en optimaliseren van kwalitatieve productfotografie kan jouw omzet een flinke boost geven!

Social media content

Social Media is vandaag de dag een belangrijke tool geworden in de wereld van online marketing. Niet alleen om jouw product of dienst te promoten, maar ook om jouw merk te vergroten en te versterken. Aan de hand van een duidelijke planning in de contentkalender begin je op een speelse manier het gesprek met jouw klant. Houd hen op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwe producten. Uiteindelijk zorgt consequent posten op kanalen als Facebook en Instagram voor een band met je volgers en het vergroten van jouw klantenkring, mits de posts van kwaliteit zijn. Een optimale strategie is dus van belang!

Daarbij is het mogelijk om betaalde advertenties te plaatsen op Social Media. Met het gebruik van re-targeting is het bijvoorbeeld mogelijk om personen die jouw webshop eerder hebben bezocht, terug naar je website te krijgen. Daarnaast zijn betaalde advertenties goed in te zetten om een specifieke doelgroep te bereiken. Geen tijd om alles zelf bij te houden? Neem vandaag nog contact op.

SEO

Als je eigenaar bent van een webshop klinkt de term SEO je vast bekend in de oren! SEO staat voor Search Enginge Optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Iedereen wil hier koploper in zijn. De juiste SEO teksten zorgen namelijk voor gratis bezoekers op je website en daarmee mogelijk gratis aankopen. Hoewel, gratis is misschien niet helemaal het juiste woord. Het trekken van deze “gratis” bezoekers vergt namelijk veel tijd en energie. Om die reden biedt DBD graag ondersteuning bij het opzetten en onderhouden van de juiste SEO strategie. Meer informatie over Search Engine Optimalization? Neem dan contact met mij op.

Tot slot

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog tal van andere mogelijkheden op het gebied van marketing voor webshops. Heb je suggesties of ben je opzoek naar iets anders? Neem contact op, dan bespreken we jouw wensen telefonisch of onder het genot van een kop koffie.

INTERESSE?

Let's 
Work
 together!

Kom in contact!

Het lijkt me leuk om samen met jou aan de slag te gaan! Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
 

E-mail: info@donbloothoofddesign.nl
Tel: 06-10541256